Conditii obligatorii pentru transportul marfurilor generale

Marfurile generale sunt acele categorii de marfa care nu necesita anumite conditii pentru a fi transportate.  Totusi chiar si aceasta categorie de marfuri are anumite reguli de pregatire, de primire si de transport.

Primirea

transport marfuri generale
transport marfuri generale

Se realizeaza doar de catre agentii transportatori pe baza contractelor realizate in prealabil. Agentii au obligatia de a pune la dispozitie cel mai bun mijloc de transport. Mijlocul de transport trebuie sa fie intr-o stare buna de functionare si specific pentru transportul marfii stabilita in contract.

Incarcara

Se realizeaza in trei pasi simpli: autovehiculul trebuie sa ajunga la punctul de incarcare, apoi sa stationeze pana cand primeste incarcatura specificata in contract.

Documentele

Trebuie sa fie cele stabilite prin lege si acestea includ: permisul de conducere al conducatorului autovehiculului si asigurarea medicala, asigurarea autovehiculului la zi, certificatul de inmatriculare, foaia de parcurs si certificatul RCB, iar pentru marfa documente care atesta provenienta ei si destinatia.

Livrarea si descarcarea

La livrare se prezinta de catre conducatorul autovehiculului factura de expeditie. Descarcarea marfii este realizata de catre destinatar. Acesta va lua incarcatura si o va transporta in depozit, eventual va renumara si cantari marfa inainte sa intocmeasca documentele necesare pentru primirea marfii.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.