Marian este un tanar muncitor pe santier. Lucreaza la o firma de constructii care primeste lucrari in diferite zone ale tarii. Faptul ca trebuie sa se mute la anumite intervale de timp in alte orase nu reprezinta deloc o problema pentru el. Problema cu care se confrunta de cele mai multe ori era sa isi gaseasca o locuinta in chirie pe durata lucrarilor.
Intr-o zi, a constatat ca seful lui a adus pe platoul de constructie containere de tip birou in care se strangea cu muncitorii sa discute si sa dea directivele pentru ziua de lucru. A observat ca acestea, desi arata ca o cutie dreptunghiulara de afara, inauntru era destul de incapatoare si de primitoare. Suntele erau izolate destul de bine, iar curentii de aer nu patrundeau. In plus exista si ventilatie si grup sanitar. I s-a parut foarte interesant, mai ales cand au auzit ca acest container poate fi va fi transportant si la urmatoarea lucrare din alta zona sau oras. Atunci i-a venit ideea – ,,Ce ar fi sa-si cumpere si el un container de genul acesta? In fond, spatiul ar fi suficient pentru el.” Marin s-a gandit sa vorbeasca cu seful lui despre idee. Acesta, desi reticent la inceput, a decis sa ii inchireze un container lui Marian.
Astfel Marian si-a luat containerul in primire, si cu acordul sefului a inceput sa il aranjeze. L-a vopsit pe exterior, in interior a zugravit intr-o culoare mai placuta si a inceput sa isi decoreze ,,casuta” – asa cum o numea el, cu toate lucrurile de care ele avea nevoie. La sfarsit Marian facuse o treaba asa de grozava incat toti colegii s-au adunat sa ii vada ,,casuta – container”. Containerul era mult mai primitor si vesel, astfel ca toate discutiile si meciurile au ajuns sa fie vizionate seara la Marian in ,,casuta”. Cel mai mult il bucura pe Marian ca de fiecare data cand se muta cu munca in alta parte, poate lua cu el si ,,casuta” fara sa fie nevoit sa renunte la nimic din ceea ce se obisnuite deja.
Si uite asa, containerul poate fi cea mai frumoasa casa si loc de relaxare daca spatiul si imaginatia sunt utilizate creativ.